Fiket

Nu har jag och James varit på Fenix och fikat. Jag låg här hemma och läste och helt plötsligt dök Fenix upp i mitt huvud, så vi gick dit. Självklart var jag tvungen att ta lite bilder, som vanligt...

Fenix är ett 50-tals café här i Emmaboda för er som inte vet












10 dagar kvar!

Nu är det bara 10 dagar kvar tills jag och James sitter på flyget mot Thailand! :D

Här under ser ni min nedräknings-kalender ;)


Håller på att skaffa ny blogg.

Hej där! Jag håller på att skaffa en ny blogg. Det känns som om livet efter gymnasiet kommer ändras ganska mycket så en ny blogg passar ju bra! Länkar den här när jag gör första inlägget ;)

Mobilbloggar In the affär

Vi är i affären och handlar och det blev lite mer än vad vi skulle ha från början. Jag såg pepparkakor i affären! Är inte det lite tidigt!? Det är ju bara september :S

Tack och lov att blogg.se ÄNTLIGEN har skaffat en app på iphone så att man kan blogga från mobilen! :D


Torsdag 29 sep

Just nu tittar vi på idol och längtar bara till Thailand nu!!!


Onsdagen den 29 september - klippning & fotboll

Idag har jag varit hos frisören och klippt mig, det behövdes verkligen! Sedan cyklade jag till stationen och hämtade ut tågbiljetterna till Kastrup den 10 oktober. Klockan 19 spelade James match på konstgräset. James gjorde mål och de vann matchen. Resten av dagen har jag tittat på tv play på datorn och ikväll tog vid en sväng runt sjön med hundarna.


För att minnas

Som ni kanske märkt så gör jag bara ett inlägg per dag nu. Det beror på att från och med nu kommer jag bara använda denna blogg som en dagbok. Precis som bloggen heter "life to remember" så skriver jag nu alltså bara detta för att minns om några år vad jag gör idag.


Tisdag 20 sep - promenad, spa-kväll

Idag steg jag upp i hyfsad tid, runt 12. På eftermiddagen och kvällen blev det promenad runt krysseboda med Katti och hundarna medans mamma joggade runt. Nu ikväll har vi kollat på Idol och nu sitter jag här framför datorn och funderar på att gå och lägga mig i hyfsad tid idag, i alla fall innan 02.00.. men först blir det nog ensväng runt Er-sjön med hundarna.

Idag har jag också har lite hemma-spa-kväll. Pealat ansiktet, haft ansiktsmask, använt fotbadet, filat fötterna, smörjt in fötterna med mjukgörande fotkräm, under tiden hade jag inpackning i för mitt slitna hår!








Måndag 19 sep - 5-minuters kola


Idag har vi gjort 5-minuters kola. När vi hade hält i allt tyckte jag att det såg liite kunstigt ut.. tittade i receptet och såg att vi hade tagi 4 DL mjöl istället för 4 MSK som det skulle vara så det var bara till att hälla ut allt och börja om. Sedan kom mormor och morfar och vi fikade på vårt underverk och de som de hade tagit med sig.














Trattisar

Strax innan 12 blev jag väckt ur min skönhetssömn och stod helt plötsligt ute i skogen och letade trattkantateller. Nu har vi suttit här och rensat alla, jobbigt kan jag säga jag vill bara sova! Vi gick inte och la oss fören 08 i morse och fick alltså bara 4 timmars sömn. Men jag ska fan inte sova nu för då kan jag inte somna inatt heller. Tvn nästa!

Morfar, mamma & James


hehe jag var väl inte så värst bra på det här med att hitta svamp...


Trattkantareller


mamma


men james gick det bra för


Det blev ändå ganska många till slut

Besök

Ikväll har vi haft besök här hemma. Vi åt fruktsallad och glass. Sedan gick vi ner och spelade buzz och Wii.


Newkid live på Grace

Igår kväll tog vi tåget till växjö. Först gick vi en sväng till Sports, jag tog en cider och James en stor stark. klockan 22 gick vi till Grace och vid 22.30 uppträdde Newkid. Efter det blev det några drinkar och vi träffade några gamala "figgare" och vi ägde hela dansgolvet. När de nästa kastade ut oss vid stängning gick vi till McDonald's innan mamma kom och hämtade oss kl 03.00. Väldigt lyckad kväll!!!

Det kommer kanske upp någon video från kvällen senare.

På tåget på väg till växjö




Newkid


Nu kör vi!

Nu blir det taco och sen bär det av till Växjö, Grace och Newkid!! Bilder kommer imon puss ♥



Försov mig...

Fan jag försov mig till tandkäkaren!! Jag som kanske skulle gjort en rotfyllning idag.. Jaja det är inte mycket att göra åt nu. Hoppas bara att jag hinner göra allt som ska göras med tänderna innan jag åker! Nu ska jag ringa och beställa klipptid!

What to do with my life??

Jag har inte ens börjat skriva om det de här inlägget ska handla om än, men jag gissar på att det kommer bli lååånngt.... Klockan är nu 05.39 och jag ska upp klockan 08.00 men jag kan inte sova, tankarna snurrar runt där inne i mitt huvud om vad jag ska göra med ditt liv!
 
Den 10 oktober åker jag till Thailand och kommer att var borta 3 månader. Men vad ska jag göra från och med den 12 Januari 2012 06.30 när jag kommer hem från Thailand, det är de som är frågan? Jag måste ju göra någonting plugga eller jobba ,eller varför inte vinna på triss, plötsligt händer det eller inte.....

Jag vill göra så mycket men samtidigt vet jag inte vad jag vill göra. Ena stunden vill jag göra de, den andra sekunden något annat. Jag håller helt ärligt talat på att bli galen på mig själv!! Hur svårt kan det vara att bestämma sig vad man vill göra, i alla fall inom vilket område man vill jobba med. Nä inte ens det vet jag. Personlig tränare, bartender, civilekonom, make-up artist, fotograf, egen företagare. Ja, jag kan nog nästa göra lista hur lång som helst. Om jag inte vet vad jag vill jobba med hur ska jag då kunna plugga till något yrke??

Ska jag hålla på med friidrott eller inte?
Det är dags att bestämma sig när jag kommer hem. Om jag inte börjar att träna igen snart så är det "för sent", då har alla andra hunnit bli mycket bättre än mig. Om jag ska satsa på friidrotten kan jag inte festa, jag måste tänka på sömn och kost och träningen tar en jävla tid så jag hinner inte träffas så mycket kompisar.

Vart ska jag (eller ja, jag och James) bo? Växjö, stockolm, Thailand? Det beror ju på vad vi väljer att göra med våra liv. Att bo kvar i Emmaboda har jag inte ens en tanke på! Bara tills vi har hittat någon annanstans att bo.

Om jag ska jobba efter Thailand istället för att plugga direkt, vad ska jag då jobba med? Jag har inte tyckt speciellt mycket om ett enda jobba jag haft, usch. Lyxhustru skulle passa mig perfekt, att slippa jobba. Hm.. men kanske i en klädbutik? Nu på sista tiden har jag ju faktiskt börja intressera mig lite för mode och sånt.

Ja vem vet, inte jag inte ett jävla skit vet jag om hur mitt liv kommer att se ut, men den som lever få väl se!



time can change everything, even me

Duktiga

Idag steg vi upp vid 2 tiden och efter frukosten städade vi bilen. Mamma ska hämta oss imorgon efter en grej så hon tyckte vi kunde gör det i gengäld.

James med mammas mössa

Börjat packa

Nu ikväll/natt har jag provat kläder och börjat packa lite till Thailand sånt som jag ändå inte kommer använda under de kommande 25 dagarna innan vi åker.

Det blev en liten hög med bikinis, shorts och sommarkläder

Blä

Jag hade ingen lust att blogga igår och inte idag heller. Jag har ändå inte gjort speciellt mycket. Igår var jag och James och hjälpte farmor med trädgården. Idag har jag gått en långrunda med hundarna och spelat lite gitarr.


AJ SOM FAN!

På morgonen idag var jag hos tandläkaren. Jag ska göra en rotfyllning så idag borrade de ett ganska stort hål på baksidan in i tanden. Jag fick 3 bedövningar och när jag fick den sista sa hon " Detta är det starkaste vi har, nu måste det bli ordentligt bedövat" men det blev det inte riktigt tycker jag... De värsta var när de hade borrade in igenom tanden och skulle ta bort nerverna, aj som fan vilken smärta!! Jag blev helt yr i huvudet. På fredag ska jag dit igen men då har in lovat att det inte ska göra ont.

Fan snart är man 20 och då får man ingen gratis tandvård längre!




Utgång på Amigo

Igår kväll var jag och James på Amigo. Fy vilka fördomar jag har! Jag har alltid sagt att vem fan vill gå ut i Emmaboda, det är ju ändå inte kul.. Detta var den andra gången jag var på Amigo, första gången var kul men denna gången var ännu roligare. Jesper spelade med sitt band Vapenbröder och efter det var det en DJ som tog över och det blev massa dans. Vi träffade också massa människor som vi kände, awesome kväll helt enkelt!! 

Men jag tycker fortfarande att Emmaboda är för litet eftersom alla känner alla men jag ändra mig, det är väl okej att gå ut här några gånger om året. 

Kamera hade jag i väskan som jag hängde in i garderoben så det blev inga bilder inne på Amigo. Men såhär såg jag ut igår.








Nytt barbord

Igår fick vi hemmet ett barbord med stolar som jag redan gillar jättemycket, mysigt!

Bild från frukosten idag, vi steg inte upp förren kl 15 eftersom vi var ganska trötta efter natten.

IsanMat

Ikväll har James lagat Isanmat som är från hanns hemtrakter i nordöstra Thailand. Super gott var det! Kramris, kycklingsoppa, papayasallad, omelett och kyckling.



Jag, James, pappa & Moa



Finnkampen!

Just nu sitter jag framför projektorn och kollar på finnkampen!! Fan vad sugen jag blir att börja tävla igen!

Herra 110 meter häck. Längst till höger springer en förre detta Växjö figgare ( =har gått friidottsgymnasiet i Växjö)


Här har vi honom igen, Fisken (Alexander Brorsson) som slog personligt rekord, grymt!!

Marknad

Idag har det varit marknad här i Emmaboda. Jag köpte inte så mycket men självklart blev det marknadsgodis! 

Vi var ju tvungna att åka en karusell bara för gamla goda tiders skull.


Moa & Mirre

Singstarkväll

Precis när jag kom hem från affären kom Alexandra (Alle), Felicia och Jonna och efter en lite stund Emelie. Vi sjöng singstar och åt chips och ostbågar. Sen gick vi till tina en stund och busade lite och sen hem till mig igen och då följde även Tina och Martin med en lite stund. James var också med såklart. Tack för en trevlig kväll allihop.

Video från Singstarkvällen


Dagens outfit

Så här såg jag ut i dag. Jag blev jättenöjd med håret nästan exakt samma hårfärg som resten av håret.


Sjukt dåliga bilder jag vet.. ska snart köpa en systemkamera!





Sol, fest och oroliga föräldrar

Jag kollade på premiären igår av detta programmet. Det utspelar sig i Ayia Napa och det är ju mycket roligare att kolla på när man själv har varit där så att man känner igen sig.



Färgat håret

Då var utväxten färgad och jag gjorde det faktiskt hemma idag. Andra gången i mitt liv som jag färgar håret hemma annars går jag alltid till frisören och gör det. Just det måste beställa tid för klippning, för det tänker jag inte göra hemma  hehe ;)  Efter det blev det bastu med inpackning. Jag tyckte verkligen att håret kunde behöva det!!

Det var denna hårfärgen jag använade. Resultater får ni se imon


Solat

Jag har varit och solat i flygthallen idag. Det behövdes... Det är ju pinsamt att vara vit när det precis har varit sommar, men det finns inte mycket att göra när man har jobbat hela sommaren. 


R.I.P Gammelester

I natt har min släkting Gammelester (Ester) gått bort. Jag minns när jag var lite och vi brukade komma och hälsa på hennes i hennes hus i skogsbrynet. Vi brukade rulla ner för slänten medan de vuxna bar ved. Vi blev alltid bjudna på kroppkakor (inte skolans äckliga kroppkakor, utan riktiga kroppkakor), med lingon och grädde. Nästa varje midsommar brukade vi (och många andra släktingar) fira på Öland i hennes stuga.

När jag var ännu mindre skulle jag härma henne en gång, jag tog en käpp och gick runt och sa Gammelester, Gammelester, Gammelester. Det finns många bra minne och minne är allt jag har kvar av henne nu. Men det var en sång, en speciell sång, hon brukade att vilja att vi skulle sjunga för henne. Om jag inte har åkt till Thailand innan hennes begravning ska äga rum så kanske jag får sjunga den sången en sista gång för henne. ♥

Den specialbeställda tårtan till hennes 85-års kalas förra året.

Träningsdags

Nej nu är det dags att ta tag i träningen, jag skulle ju träna varje dag........ Crosstraining blir det ikväll antigen med muski i öronen eller en film på bildduken jag har inte bestämt mig än.



Det kanske få bli ett boxpass imon? (bild från förra året)

Läser böcker om Thailand

Idag har jag städat, dammsugit och torkat golvet, jag vet inte hur länge sedan det var sist.... Sedan satt jag mig i vår nybäddade sänga och började läsa några böcker om Thailand och dess kultur. Jag kan ju erkänna att jag inte vet speciellt mycket om kulturen och folket även om James är thailändare. Men jag vet förhoppningsvis mer när jag har läst klart böckerna.


Em-kval

Det var meningen att jag skulle gymma efter att vi var nere på "kulan" men det blev inte så, jag har inte motivationen.... Istället städade vi lite för att mamma inte ska få ett raseriutbrott på oss. Men nu blir det Em-kval Sverige - San marino,




Träning

Nu ska jag och james gå ner och kicka lite fotboll och sen blir det gym. Jag ska träna 2 gånger om dagen nu! Jag ska bli fitt!! vi hörs sen

06.23

Nä nu är klockan förmycket igen! Godnatt eller ska jag säga godmorgon?

35 dagar på mig att komma i form!

Det är bara 35 dagar kvar tills vi åker till Thailand och jag har i princip inte tränat på 5 månader!! Så nu har jag bara 35 dagar på mig att komma i form, kommer jag lyckas!? Jag ska iaf försöka. Bara jag inte ger upp efter 5 dagar så vet jag att jag kommer att se skillnad. På schemat står det: mer grönsaker, frukt & träning och mindre sötsaker & kolhydrater resulterar förhoppningsvis i mindre fett och mer muskler!! 

Denna kroppen hade jag inte sagt nej till (även om den är redigerad..)!!!!!

Sovdag

Hej hej vaknade kl 15 idag. Jag gick upp och åt 2 stekta ägg med keso och gick ner och la mig i soffan och somnade igen. Men nu är jag vaken och sitter och tittar på idol och blir sugen på att sjunga.

Man kanske skulle söka nästa år!? haha eller INTE! XD

Clothers från Vila

En pälsväst/jacka skulle inte sitta fel

               
 

Enkel men snygg

 



söt topp






Skål för 94 dagar i Thailand

Igår kväll vara mamma och pappa bjudna på 40-årsfest så det var bara jag, James och Moa hemma. Jag och James firade att vi äntligen bokat resan till Thailand med god mat, drinkar och en film.

Mamma och pappa åkte iväg på fest...


och jag plockade fram detta och bartendern satte igång


han lagade också jättegod thaimat!


Sen åkte vi till affären och handlade lite och hyrde film



RESAN BOKAD!!!!!!!!

Nu har jag och James precis bokat resan till THAILAND!!!! Den 10 oktober åker vi från köpenhamn och kommer hem 11 januari!! 3 månader ska vi vara borta eller för att vara exakt 94 dagar!! Det ska bli så jävla skönt att komma bort från sverige och åka till värmen, LÄNGTAR!!

Det var på denna ön i Thailand vi träffades den 7 januari detta året! ♥


Då jobbade James som bartender på en strandbar.


2 månader senare flyttade han till mig i sverige ♥


Just nu: EM-Kval och räksallad!



Vlken tur jag har! Båda mina favoritsporter, fotboll och friidrott, på tv samma dag.


Friidrott

I sommras hade jag bestämt mig för att sluta med friidrott, men nu tror jag att jag har ångrat mig. Men jag tänker iaf ta en pause från friidrotten tills februari. Då kommer jag att byta gren från diskus till SPJUT! Och självklart så måsta jag nämna att det är friidrotts-VM nu!! Ni kanske få se mig på tvn en dag vem vet hehe

Jag har ju åtminstone varit med i ungdomslandslaget och tävlat i ungdomsfinnkampen det är ju iaf en bit på vägen!

Poolfix, vedstapling och ett svettigt träningspass

Vi har varit duktida idag också och staplat ved och börjat rengöra poolen. Nu sitter jag här framför datorn efter ett svettigta träningspass i vårt hemmagym. Gissa om jag kommer att ha träningsverk imorgon! Det var ett bra tag sedan jag tränade ett riktigt träningspass och verkligen tog ut mig, skön känsla!

Jag, Moa och James


True talent

Nu sitter vi här nere i soffan och kollar på true talent och äter taco, myspys!


JAG VILL!!

Jag vill vara BRUN!! Jag är fan kritvit nu! och så är det skit kallt! :( Man borde absolut flytta till varmare breddgrader! Men... jag är inte speciellt bra på engelska så hur ska jag kunna jobba i något annat land då hmm.. Det blir förmodligen till att plugga någon engelskakurs till våren.

Thailand 2010/2011. Brun är fint!
 




Hemma igen

Då var jag hemma igen efter rundan runt sjön. Hundarna blev jätteglada och sprang runt som galningar. Meya den (svarta hunden) jagade fåglarna vid vattnet och hon sprang så himla fort så hon kunde inte stanna och flög med världens vart ner i vattnet, haha rolig syn!

Frida och Meya




Smoothie

Jag är uppe tidigt för en gångs skull och nu sitter jag här med min blåbärssmoothie och funderar på vad jag ska göra idag.

~ Rensa ur några flyttkartonger
~ Bär in ved
~ Ringa till frisören (eftersom att jag inte gjorde det igår...)
~ Gymma
~ Men jag ska börja med att gå en runda med hundarna och jag kommer förmodligen komma på massvis av fler saker som måste göras. Ciao så länge. 

Blåbärssmoothie

 

Ny kategori " Höjdpunkten förra året denna månaden"

Som sagt så har jag gjort en ny kategori.
Det är inget svårt val att utse höjdpunkten i augusti 2010, AYIA NAPA så klart!!!

SJUKT, GALET OCH OFÖRGLÖMLIGT!!!!!!!


Jag och syrran i vattnet vid hotellet


jag på nissi beach!



PARTY ALL NIGHT LONG!!






Grymma grabbar från göteborg ;)









































RSS 2.0